HTML

Ingatlaneladás Magyarországon

Ingatlan vásárlással kapcsolatos negatív (jelenleg csak az van) tapasztalataimat osztanám meg azokkal, akik még nem őrültek ebbe bele.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Előzmények...

2012.07.06. 18:00 prady

Kedves Olvasóm!


Ennek a blognak a megírására azért szentelek időt, hogy tájékoztassam az ingatlan vásárlás előtt álló embertársaimat a rájuk váró iszonyatosan nagy megrázkódtatásokról.

Előzményként annyit szeretnék elmondani, hogy a mi ingatlankeresésünk két szálon kezdett futni.

Az első szál a klasszikus "meguntuk a városi levegőt költözzünk kertesbe" típusú.
Alap felállás a pesti társasházi ingatlan értékesítése, közben kertes ház keresése. Arra gondoltunk, hogy amíg nem folyik be a pénzünk (tehát nem kell azonnal költöznünk), olyan ingatlan tulajdonosokat keresünk, akik egy üresen álló, esetleg 90%-ban kész vagy abszolút nem használatos, de jó állapotú illetve banki szerződés felmondása alatt álló ingatlant szeretnének eladni. Összeghatár 45-50 millió, de a 30-35 milliós szép állapotú házak is megmozgatták a fantáziánkat. Környék: Érd, Törökbálint, Budaörs, Pilisvörösvár, Szentendre, Pomáz, Csömör, Gödöllő. Tehát az északi, észak-nyugati, észak-keleti agglomerációt részesítettük előnyben

A másik szál pedig a "külföldre települt hazánkfia visszatér gyökereihez" típusú. Ahol egy németországi építész szeretne Magyarországon házat vásárolni. A német építészeti precizitást keresve, exkluzív minőségű és színvonalú anyaghasználattal, ötletes tervekkel. Összeghatár: 400 000 Euro (mai 286-os árfolyamon közel 115 Millió Ft), ami a kínálat silánysága miatt idővel 600 000 Euro (mai 286-os árfolyamon közel 171 Millió Ft) -ra növekedett. Itt fontos megjegyeznem, hogy Euro a fizetőeszköz, nem forint. Környék: leginkább Budapest II.,  III., XII., XXII. kerülete, továbbá lehetséges alternatívaként Érd, Törökbálint, Szentendre is szóba jött.

Fontos tény az, hogy a vásárló Németországban él, feleslegesen nem repülne ide 1-1 házat megnézni, ezért felkért, hogy csekkoljam a házakat az Ő elképzelései és kritériumai alapján.

Innen indulunk, ígérem nagyon szép történeteket fognak olvasni.
Megjelölöm az összes forrást hirdetéssel, névvel, a kialakult véleményt és a konkrét átverés tényét.

Biztos lesznek mérges emberek, de elhihetik nekem, joggal adok hangot a minket ért átveréseknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanatveres.blog.hu/api/trackback/id/tr514633522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása